Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

cardozo-manastır-21-01
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μεγάλη ιερότητα του χώρου της ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, συνεχίζει να προσελκύει και να συγκινεί ανθρώπους από τις τέσσερις άκρες του ορίζοντα που σε πρώτη ευκαιρία σπεύδουν να την επισκεφτούν και να την προσκυνήσουν με την παρουσία τους.

Τελευταία εντυπωσιακή περίπτωση είναι ο Oscar Gardozo, διεθνής Παραγουανός ποδοσφαιριστής της ομάδας της Τραπεζούντιας, Trabzonspor. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Oscar Gardozo συνοδευόμενος από τον βοηθό μάνατζερ της ποδοσφαιρικής ομάδας, Selcuk Okan Kartal και τον διερμηνέα της ομάδας, Görkem Ekal, επισκέφτηκε την Παναγία Σουμελά όπου και φωτογραφήθηκε για τον τουρκικό τύπο
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής εξέφρασε τον μεγάλο του θαυμασμό για το ιστορικό αυτό κτίσμα σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού στην περιοχή αυτή της Maçkas, (η ελληνική Ματσούκα), και δήλωσε καταγοητευμένος από το τοπίο της περιοχής και την ιερότητα που αναδίδει.
Φυσικά για μια τέτοια είδηση δεν θα ενδιαφέρονταν κανένα ελληνικό, (ελληνόφωνο), ΜΜΕ. Αυτά επιμένουν να μας βυθίζουν καθημερινά στην μιζέρια της μνημονιακής υποδούλωσης της χώρας και το κυριότερο, στην εξόντωση της ψυχολογίας του ελληνικού λαού.
Ως πότε ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου