Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία - Πώς επηρεάζει την Ελλάδα

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία - Πώς επηρεάζει την Ελλάδα
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους οικολόγους και σημαντική μερίδα πολιτών, ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο παρέστησαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ακουγιού, στην επαρχία της Μερσίνας, για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον πρώτο από τους τέσσερις αντιδραστήρες ισχύος 1.200 μεγαβάτ που προβλέπεται να κατασκευαστούν στον σταθμό.
Την κατασκευή του σταθμού αυτού, η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει η Ρωσία. "Δεν υπάρχει εξέλιξη σε μια χώρα χωρίς πυρηνική ενέργεια. Μια Τουρκία που μεγαλώνει δεν μπορεί να απαρνηθεί την ενέργεια αυτή", σημείωσε ο Γιλντίζ.
Για να διαφοροποιήσει τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεις και να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία ή το Ιράν, η Τουρκία ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2030.


http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου