Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Έως τέλος 2015 οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

leftaΜέχρι το τέλος του 2015 προγραμματίζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, να εξοφλήσει τις εκκρεμότητες σε κτηνοτρόφους του έτους 2014, ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα πληρωθούν υπόλοιπα ενισχύσεων και αποζημιώσεων που αφορούν στα έτη 2008-2013, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
«Για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων έχει εγκριθεί συνολική πίστωση που αφορά ιδιαίτερα την εξισωτική αποζημίωση του 2014, πόσο-πίστωση εκατόν τριάντα εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε ο κ. Αποστόλου
«Το ποσό της ενίσχυσης θα καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο όπως προβλέπεται στις αποφάσεις εφαρμογής και βεβαίως, προσδιορίζεται πάντα σε σχέση με το μέγεθος της εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα με τους αξιοποιούμενους βοσκότοπους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές συνολικού ύψους 44. 000. 000 ευρώ σε πενήντα δύο χιλιάδες περίπου δικαιούχους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Τέλος ανέφερε πως προγραμματίζεται μέχρι το φθινόπωρο να δοθούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναζωογόνηση του ζωικού πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου