Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τσαλμπούρης: «Όνειρο ένα γεμάτο γήπεδο στο Παγκόσμιο Εφήβων»

Η Εθνική Εφήβων U19 έχει ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας φέτος το καλοκαίρι. Η ημερομηνία που έχει… κυκλώσει είναι η 27η Ιουνίου.


Η μέρα που θα γίνει το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ηράκλειο Κρήτης. Η μέρα που θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Γιώργο Τσαλμπούρη και τους συμπαίκτες του. Μοιάζει συγκρατημένος, ο λόγος ρέει, αλλά όταν γίνεται λόγος για ένα γεμάτο γήπεδο, εκεί κάπου… ζωντανεύει περισσότερο. Αλλά καθετί με τη σειρά του. Για την ώρα προέχουν οι προπονήσεις και τα φιλικά με την Εθνική Ομάδα να αναχωρεί αύριο για ένα ακόμη τουρνουά, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Η Ελλάδα έχει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι τώρα, αλλά η συνέχεια μπορεί να είναι διαφορετική.

«Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί ως αποτέλεσμα. Από τα τρία πρώτα παιχνίδια στο Τρεβίζο, τα δύο έγιναν με ομάδες που είχαν μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Την Νέων Ανδρών της Γαλλίας, αλλά και την allstarτης Ευρώπης που είχε παίκτες γεννημένους ακόμη και το 1992. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ για μία ακόμη φορά παρουσίασαν μια πολύ καλή ομάδα με πολλές λύσεις, ενώ εμείς είχαμε και συσσωρευμένη κούραση. Στη Σερβία στον πρώτο αγώνα παίξαμε καλά, αλλά στο τέλος χάσαμε, ενώ στο δεύτερο δεν τα πήγαμε και τόσο καλά».

Οι απουσίες που υπήρχαν δεν αναφέρονται, αλλά είναι δεδομένο πως υπήρχαν ελλείψεις στην ομάδα. Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης και Μιχάλης Λούντζης, ενσωματώθηκαν μόλις χθες στην προετοιμασία.

«Εννοείται πως ήταν σημαντικές οι απουσίες που είχαμε. Δύο τρία πρόσωπα μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα. Οι απουσίες του Γιώργου ή του Βασίλη με τους οποίους έχω παίξει και ξέρω, έκαναν τη διαφορά. Οι ήττες μπορεί και να «δικαιολογούνται», αλλά οι εμφανίσεις σε κάποια διαστήματα των αγώνων όχι».

Σειρά έχει το τουρνουά του Ντουμπρόβνικ, στο οποίο παίρνουν μέρος η Εθνική U19 της Κροατίας, της Ελλάδας, της Αυστραλίας και της Τουρκίας και οι Εθνικές Ομάδες U20 της Κροατίας και του Μαυροβουνίου.

«Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά. Θα είμαστε μόλις δύο μέρες όλοι μαζί, λείπει μόνο ο Θωμάς Κώττας πλέον, θα πρέπει να ενταχθούν και τα τρία παιδιά που ήρθαν τώρα μέσα από τα φιλικά. Σίγουρα πάντως η δική τους παρουσία δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους».

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν το ταξίδι προς το Ηράκλειο. Ένα μεγάλο ραντεβού που δίνεται εντός συνόρων με τις προσδοκίες για μια θετική παρουσία να υπάρχουν. Ο Τσαλμπούρης το γνωρίζει καλά.

«Είναι κάτι θετικό, αλλά είναι και κάτι που δίνει ένα παραπάνω «βάρος», γιατί θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο να μας δουν. Δεν θέλω να μιλάω για μετάλλια, για διακρίσεις ή για οτιδήποτε άλλο. Είναι και περιττό. Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ πάντα στοχεύει ψηλά και αυτό τα λέει όλα».

Παραδέχεται ωστόσο πως το δικό του όνειρο είναι λίγο ξεχωριστό και αφορά ακριβώς τον κόσμο της Κρήτης:

«Θα ήθελα να έρθει ο κόσμος, να είναι κοντά μας. Πέρυσι, ομολογώ ότι λίγο απογοητεύτηκα βλέποντας ότι το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών. Το δικό μου όνειρο λοιπόν είναι να παίζουμε έναν νοκ άουτ αγώνα σε ένα γεμάτο γήπεδο στο Ηράκλειο. Αυτό θα ήθελα να δω και να βιώσω!».


ΠΗΓΗ http://tsiotras.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου