Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τα «ανθάκια» μας φυτεύουν τον λαχανόκηπο του Σπιτιού μας!



Η ενασχόληση του ανθρώπου με την καλλιέργεια της γης έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη αλλά και στην ψυχολογία του. Δεν θα μπορούσαμε και εμείς λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε τον περιβάλλοντα χώρο που πλαισιώνει το σπίτι μας, καλλωπίζοντας τον με φυτά, δέντρα και φροντίζοντας να τον καλλιεργούμε, χαρίζοντας στα παιδιά μας αγνά προϊόντα και τη χαρά της δημιουργίας!

Ήταν Δευτέρα πρωί, τα μεγαλύτερά μας παιδιά έλειπαν στα σχολεία τους. Στο σπίτι βρίσκονται τα βρεφάκια, έχουν τελειώσει με το δεκατιανό τους γεύμα και έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργική απασχόληση με το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό. Ώσπου έρχεται ο κύριος Κώστας, ο οποίος είναι εθελοντής και μας βοηθά σε πάσης φύσεως μαστορέματα και εργασίες που χρειαζόμαστε.
Αφού ολοκλήρωσε κάποιες μικροδιορθώσεις, ανέλαβε να μας βοηθήσει στο φύτεμα του λαχανόκηπου, όπου ήταν μια ευκαιρία να δουν τα μικρά μας τα φυτά από τα οποία βγαίνουν τα αγαπημένα τους λαχανικά!!! Τη σκυτάλη πήρε η προετοιμασία των «εκκολαπτόμενων γεωργών», αντηλιακά, καπέλα και έτοιμοι όλοι τρέχουν με ενθουσιασμό για το φύτεμα!
Ο κύριος Κώστας είχε ετοιμάσει τις γουβίτσες για να μπουν οι ντοματούλες, τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά. Οι μικροί βοηθοί, αφού παρατήρησαν τα γλαστράκια με τα φυτά ξεκίνησαν ένας-ένας να τα δίνουν προς φύτεμα και συνέχισαν να παρακολουθούν με προσήλωση τη διαδικασία! Στο τέλος μάθαμε «τι λέμε» στη λήξη του φυτέματος και όλα τα «ανθάκια» φώναξαν ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ, ευχαριστούμε!!!
Διαβάστε τα νέα των Σπιτιών μας --> http://www.hamogelo.gr/…/Ta-anthakia-mas-fyteyoyn-ton-laxan…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου