Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ο Γερμανός καθηγητής Αρχαιολογίας Lambert Schneider στο Σπίτι μας Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο Γερμανός καθηγητής Αρχαιολογίας Lambert Schneider στο Σπίτι μας
Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Σπίτι μας στο Μοσχάτο, το Γερμανό Kαθηγητή Αρχαιολογίας Lambert Schneider.
Ο 72χρονος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια από τη Β. Γερμανία, έφτασε στην Ιταλία, από το Μπάρι πέρασε με το πλοίο στην Ηγουμενίτσα από όπου συνέχισε με τα πόδια και σε 30 ημέρες έφτασε στην Αθήνα, προκειμένου να παραδώσει στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μια πολύτιμη δωρεά 2.000 ευρώ.
Ο κος Lambert, η σύζυγός του και η παρέα φίλων τους, παρέμειναν στο Σπίτι μας για περισσότερες από δυο ώρες, ενημερώθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον για την πολυδιάστατη δράση του Οργανισμού μας και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το έργο του Χαμόγελου.

Ο καθηγήτης, φανερά συγκινημένος, μας μίλησε για την μεγάλη αγάπη που έχει στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε από τους γονείς του που επισκέπτονταν τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι από τη δεκαετία του 50’, κάτι που, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, στάθηκε κομβικό για την επιλογή των σπουδών του και της μετέπειτα ακαδημαϊκής του καριέρας. Έτσι, νιώθοντας ότι «οφείλει στην Ελλάδα» ένα σημαντικό κομμάτι της ψυχής και της εξέλιξής του, θέλησε, σήμερα που η χώρα μας και ο ελληνικός λαός δοκιμάζονται, να προβεί σε αυτή την χειρονομία υπέρτατου συμβολισμού της αλληλεγγύης που ενώνει τους λαούς ανεξάρτητα από τις πολιτικές που μπορεί να τους χωρίζουν.
Αποχαιρετώντας μας, ο κύριος Lambert ζήτησε να μεταφέρουμε στα μεγαλύτερα παιδιά μας, τα οποία απουσίαζαν λόγω των σχολικών τους υποχρεώσεων, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα:
Όπως αυτός αγόρασε τα παπούτσια για να ξεκινήσει την πορεία του από τη Γερμανία στην Ελλάδα και είπε «εγώ θα προχωρήσω και όσο φτάσω» και έφτασε στον προορισμό του διανύοντας πάνω από 3.500 χιλιόμετρα με τα πόδια στην ηλικία του, έτσι και τα παιδιά, να ξεκινήσουν στη ζωή τους, να δοκιμάσουν στη ζωή τους, να βλέπουν μπροστά, να μην περιμένουν τη μοίρα τους. Αυτά που έζησε κατά τη διαδρομή του από τη Βόρεια Γερμανία, μέσω Ιταλίας μέχρι την Ελλάδα και την Αθήνα, αυτά που του «προσέφερε ο δρόμος προς την Ελλάδα», ήταν «δώρα» για ολόκληρη τη ζωή του. Και αυτό είναι κάτι που συμβουλεύει και τα παιδιά μας να κάνουν, να ξεκινήσουν χωρίς φόβο, με τόλμη και στόχο και σίγουρα ο δρόμος θα τους βγάλει σε κάτι καταπληκτικό.
Διαβάστε τα νέα των Σπιτιών μας --> http://www.hamogelo.gr/…/O-Germanos-kathhghths-Arxoiologias…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου