Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Λίγο πριν τις κάλπες δείχνει το πλάνο πληρωμές 150 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Βιολογικά, υπόλοιπα εξισωτικών και άμεσες ενισχύσεις βρίσκονται πρώτα στον προγραμματισμό των επιτελών της πλατείας Βάθη.
Πρόκειται για τη γραμμή, που φέρεται να έχει ζητήσει ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, από τους υπηρεσιακούς, προκειμένου να τρέξουν με κάθε τρόπο οι διαδικασίες και να τακτοποιηθεί οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων της τελευταίας διετίας, μιας και οι αγρότες παραμένουν μια σημαντική «εκλογικά» μερίδα.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως έχει ήδη γράψει η Agrenda αναμένεται να δοθεί στα βιολογικά με ποσό περί τα 35 εκατ. ευρώ για τη γεωργία και 5 εκατ. ευρώ τη βιολογική κτηνοτροφία, ενώ σε προτεραιότητα τίθενται και τα υπόλοιπα εξισωτικών αποζημιώσεων επίσης της προηγούμενης διετίας με 25 εκατ. ευρώ , άμεσες ενισχύσεις με άλλα 25 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ για τα νιτρικά.
Επιπλέον, στον προγραμματισμό των αρμοδίων του υπουργείου περιλαμβάνεται – όπως αναφέρεται αρμοδίως- κι άλλο ένα κομμάτι πληρωμών για εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης του 2013 και 2014, το πρόγραμμα διατήρησης αυτόχθονων φυλών και κάποια ποσά από τα υπόλοιπα αγροπεριβαλλοντικά και διαρθρωτικά προγράµµατα όπως τα Σχέδια Βελτίωσης και οι Νέοι Αγρότες.

ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου