Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

22 Αυγούστου 1993: Δύο γενναίοι χειριστές, χάνουν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος... (φωτογραφίες/βίντεο)




Δύο χειριστές της 355ΜΤΜ, ο Σμηναγός Στυλιανός Κελετσέκης και ο Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Παλαμιώτης, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά της Ροδινής, στην περιοχή "Χρούτσα".



Ο Στυλιανός Κελετσέκης από την Αθήνα και ο Κωνσταντίνος Παλαμιώτης από την Λάρισα, ήταν αντίστοιχα ο Κυβερνήτης και Συγκυβερνήτης του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 (S/N 1064), που απογειώθηκε από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας, με προορισμό την Ροδινή, όπου θα συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αεροσκάφος κατέπεσε, παρασύροντας στον θάνατο τους δύο αεροπόρους και βυθίζοντας στην θλίψη το πανελλήνιο.





Το δυστύχημα επίσημα αποδόθηκε σε απώλεια στήριξης λόγω κακού χειρισμού, γεγονός που δεν αποδείχτηκε ποτέ!


Σμηναγός Στυλιανός Κελετσέκης




Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων τον Οκτώβριο του 1980 και αποφοίτησε το Μάιο του 1984 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Παλαμιώτης


Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1967 στην Λάρισα.
Γονείς του ήταν ο Αθανάσιος Παλαμιώτης στρατιωτικός υπάλληλος και η Βασιλική Παλαμιώτου το γένος Κολώνα δικαστική υπάλληλος.

Από μικρό παιδί ήταν πιο ώριμο από την ηλικία του, αγαπούσε υπερβολικά τα ζώα, τους παππούδες του και διαρκώς ρωτούσε για να μάθει για το κάθε τι. Από τριών ετών το πιο αγαπημένο του παιχνίδι ήταν το αεροπλάνο.

Τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και τα αγγλικά και μάλιστα στα 15 του πήρε το δίπλωμα του Proficiency, σπούδασε μουσική και έπαιζε επαγγελματικά ακορντεόν και αρμόνιο.

Πολύ γρήγορα έγινε ένας συνειδητός πολίτης και είχε άποψη για τα εθνικά θέματα, θύμωνε μάλιστα "γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα με την πλάτη στον τοίχο".

Το 1985 στις Πανελλήνιες εξετάσεις που συμμετείχε πέρασε στο Τμήμα της Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το οποίο απεφοίτησε το 1989.

Ασχολήθηκε με το τένις, το σκι, αλλά και με την διαιτησία και διηύθυνε πολλούς αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας.

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Π.Α. "εκμεταλλευόμενος" μια διάταξη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, έδωσε εξετάσεις για Ιπτάμενος, ήρθε πρώτος και ήταν αρχηγός της τάξης του! Εισήλθε στο κέντρο Εκπαίδευσης Χειριστών Ειδικής Μονιμότητας στις 25 Φε­βρου­αρίου 1991 και αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 1991. Ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός τον Δεκέμβριο του 1991.

Πέρα από τα πολλά προσόντα του σαν Αξιωματικός, διακρίθηκε για το θρησκευτικό του ήθος. Ήταν ένας πολύ ευσυνείδητος Αξιωματικός (διέκοψε την άδειά του για να βοηθήσει τους συναδέλφους του στην καταπολέμηση μιας μεγάλης πυρκαγιάς). Έλεγε "πως και ένα δέντρο να σωθεί είναι κέρδος για το περιβάλλον".

Υπήρξε ένας μοναδικός φίλος, αδερφός και γιος.

Τιμήθηκε μετά θάνατον από τον Δήμο Λαρισαίων με την ονομασία ενός δρόμου με τ' όνομά του (η κορυφή του Κίσαβου πήρε τ' όνομά του), τον Δήμο Ροδινής και την Ακαδημία Αθηνών.



ΑΘΑΝΑΤΟΙ


****

Στο video ο Κώστας Παλαμιώτης (1:14-1:18, 1:47-1:52)


http://peripatrhs.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου