Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

2,5 πλανήτες τρώει στην καθισιά του ο Έλληνας!


Αν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη ζούσαν και κατανάλωναν όπως ο μέσος Έλληνας, θα χρειαζόμασταν τους φυσικούς πόρους 2,5 πλανητών για να επιβιώσουμε. Το άκρως εντυπωσιακό και θλιβερό στοιχείο προκύπτει από τον «Ζωντανό Πλανήτη 2014», την 10η έκδοση της έκθεσης – ορόσημο του WWF διεθνώς, ως προς την κατάσταση της υγείας της Γης.


Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, «Πίσω από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, ξεδιπλώνεται και μια άλλη λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου καταστροφική περιβαλλοντική κρίση. Στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ζούμε εις βάρος του φυσικού μας κεφαλαίου και ο υπερ - δανεισμός αυτός θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ας αποτελέσει η οικονομική κρίση τουλάχιστον αφορμή για μια εκ βαθέων επανεξέταση των προτύπων ανάπτυξης», υπογράμμισε με τη σειρά του».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση το «οικολογικό αποτύπωμα» δείχνει ότι και τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζουν υπεράνω των ορίων των φυσικών πόρων της Γης, ενώ βασίζονται υπερβολικά σε φυσικούς πόρους άλλων χωρών.

ΠΗΓΗ http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου