Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ενα βλήμα 30 ετών, δολοφόνος στα χέρια των στρατιωτών μας

Ενα βλήμα 30 ετών, δολοφόνος στα χέρια των στρατιωτών μας
Η ανικανότητα, η απροσεξία, ο ωχ-αδελφισμός, έστειλε τρεις στρατιώτες μας στο θάνατο.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η χθεσινή τραγωδία στο Βόλο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους ο Τάσος, ο Φώτης και ο Γιώργος…

Ενα βλήμα 30 ετών ήταν αυτό που σκότωσε τα τρία παιδιά…

Ηταν ελληνικής κατασκευής όπως και ο πυροσωλήνας, από την ΕΒΟ και μόλις πρόσφατα είχαν επιθεωρηθεί.

Το βλήμα είχε κατασκευαστεί το 1985 και δεν δεσμεύτηκε (ως ξεπερασμένο), αφού πέρασε από επιθεωρήσεις και το βρήκαν αξιόμαχο!

Ενα βλήμα 30 ετών βρέθηκε αξιόμαχο…!

Ένα βλήμα που έγινε δολοφόνος στα χέρια των άτυχων στρατιωτών.

Και οι υπεύθυνοι; Αγρόν ηγοράζουν…

Στέλνουν τους στρατιώτες μας στον θάνατο, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν.

«Μία φορά στο ένα εκατομμύριο μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγμα», είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος εξηγώντας ότι το βλήμα δεν μπορεί να εκραγεί εάν προηγουμένως δεν εκτοξευτεί.

Και όμως αρχηγέ… Εγινε… Και σκοτώθηκαν τρία παιδιά…

Τώρα έμαθες; Το πιστεύεις; Το γνωρίζεις;

Ήταν η δέκατη βολή που πραγματοποιούσαν από τον συγκεκριμένο όλμο. Οι υπόλοιπες εννέα βρήκαν τον στόχο τους και ο 30χρονος υπολοχαγός που τους επόπτευε τους έδινε συγχαρητήρια. Στη δεκάτη βολή έγινε το κακό. Το βλήμα έσκασε μέσα στον πυροσωλήνα σκοτώνοντας τον επαγγελματία οπλίτη, Λοχία Πεζικού Γεώργιο Ορφανίδη, 33 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, τον επίσης Λοχία Αν. Μεζάλα 34 ετών πατέρα ενός παιδιού και τον 19χρονο δεκανέα κληρωτό Φώτη Ανδρικόπουλο, γιο αστυνομικού διευθυντή.

Είναι πράγματι σπάνιο γεγονός. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι άνοιξαν όλα τα στρατιωτικά αρχεία για να διαπιστώσουν εάν συνέβη κάτι τέτοιο και στο παρελθόν.

Δεν βρήκαν τίποτα. Εψαξαν στους υπολογιστές να βρουν εάν συνέβη παρόμοιο τραγικό δυστύχημα και στο εξωτερικό. Δεν βρήκαν τίποτα ούτε εν καιρώ ειρήνης, ούτε εν καιρώ πολέμου. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ περί τις 13.30, στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ. «διερράγη» ο σωλήνας όλμου.

Τέτοιο πράγμα όπως λένε δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση. Το βλήμα μπορεί να εκραγεί μόνον αφού εκτοξευτεί. Μερικά δευτερόλεπτα όταν φύγει από τον πυροσωλήνα οπλίζει, αλλά πρέπει πρώτα να εκτοξευτεί.

Και οι τρεις άτυχοι στρατιωτικοί δεν ήταν καθόλου άπειροι. Είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες βολές. Δεν μπορεί να έκαναν λάθος. Και το βράδυ στα σπίτια των νεκρών γέμισαν από ψυχολόγους και ψυχίατρους του Στρατού για ψυχολογική υποστήριξη.

Αλλά τι να πουν στους συγγενείς; Ότι ήταν σπάνιο γεγονός; Ότι δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν; Τους φέρνει πίσω; Το κακό, όσο σπάνιο, κι αν το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί έγινε. Υπάρχουν ευθύνες, σοβαρές ευθύνες και πρέπει άμεσα να αποδοθούν.

Πρέπει να σκύψει η χώρα πάνω από τα προβλήματα των στρατιωτών και να βελτιώσει την άμυνα της χώρας.

Είναι τραγικό να χάνουμε στρατιώτες εν καιρώ ειρήνης…


«Ορκίζομαι πως θα πληρώσουν οι δολοφόνοι» το μήνυμα του πατέρα του άτυχου ΕΠΟΠ

Ο Δημήτρης Μεζάλας αποχαιρετά τον γιο του Αναστάσιο που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του όλμου μέσα σε πυροσωλήνα στο Βόλο

Όρκο στο παιδί του ότι «οι δολοφόνοι θα πληρώσουν» δίνει ο Δημήτρης Μεζάλας, ο πατέρας του άτυχου λοχία Αναστάσιου Μεζάλα ο οποίος την Τρίτη έχασε τη ζωή του στο Βόλο από έκρηξη όλμου μέσα στον πυροσωλήνα.

Ο κύριος Μεζάλας, ο οποίος είναι στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κέρκυρα, αποχαιρετά το παιδί του με μια φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook στην οποία εικονίζεται ο άτυχος Επαγγελματίας Οπλίτης και η λεζάντα γράφει: Αθάνατος θα μείνεις Αίμα από το Αίμα μου.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Δημήτρης Μεζάλας αναφέρεται σε όλους αυτούς που «στέρησαν την ζωή στην Αύρα μας, και για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις που σου στέρησαν το δικαίωμα να χαρείς το παιδάκι σου και την Γυναίκα σου που λάτρευες».


ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου