Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Επισήμως φοιτητής στο Φυσικό του ΑΠΘ ο Αργ. Κουμτζής

Επισήμως φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο τυφλός απόφοιτος λυκείου Αργύρης Κουμτζής, αφού το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με σοβαρές παθήσεις. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, προτού ακόμη λήξει και τυπικά το ζήτημα της εγγραφής του στη σχολή, ο Αργύρης παρακολούθησε κάποια μαθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την άρση των κωλυμάτων αναφορικά με την εγγραφή του παρενέβη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος είπε ότι μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό.
«Ωστόσο», πρόσθεσε, «για τις ανάγκες υποστήριξης των σπουδών του φοιτητή η σχολή περιμένει από το υπουργείο να δείξει συνέπεια και σε μία σειρά υποχρεώσεων, που απορρέουν από την παρέμβασή του».
Ο κ. Λοβέρδος είχε προτείνει ως λύση για την παρακολούθηση των εργαστηρίων -όπου απαιτείται οπτική επαφή- να συνοδεύει τον νεαρό ειδικός συνοδός, ο οποίος θα έχει γνώση του αντικειμένου και θα τον βοηθά. 

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου