Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Λόγω μεγάλου συμψηφισμού με τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου ίσως τη γλιτώσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Λόγω μεγάλου συμψηφισμού με τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου ίσως τη γλιτώσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις
Στο θέμα του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών από τις κοινοτικές ενισχύσεις επανήλθε με δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, χάρη στο συμψηφισμό από τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, πιθανά να μη χρειαστεί να περάσουμε καθόλου στην Ενιαία Ενίσχυση.
Στο μεταξύ νέα ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με την παρακράτηση της ευρωπαϊκής ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές τους προς τον ΟΓΑ, κατέθεσαν 37 Βουλευτές της Ν.Δ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κυβερνητικοί βουλευτές «σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξακολουθεί να λαμβάνει εντολές από το Υπουργείο σας να προσκομίσει στοιχεία αγροτών, προκειμένου να συμψηφιστούν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις που δικαιούνται, με τις οφειλές που έχουν προς τον ΟΓΑ».
Και προσθέτουν: «Οι εντολές υποτίθεται ότι βασίζονται στην παράγραφο 1Α 2 του νόμου 4254 περί ενδυνάμωσης των εισπρακτικών μηχανισμών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη «οι παρακρατήσεις για εξόφληση οφειλών προς τα ταμεία, αφορούν πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις, δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, τα ΝΠΔΔ, τα ΝΠΙΔ και Α.Ε. του Δημοσίου.
Η διαπίστωση ότι πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις «ενιαία ενίσχυση» ή ενισχύσεις από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο είναι προφανής. Πέραν όμως αυτού, ακόμα και εάν με την λέξη “επιδοτήσεις” υπονοείται και η παρακράτηση της ενιαίας ενίσχυσης, ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι οι παρακρατήσεις αφορούν πληρωμές που καταβάλλονται από το δημόσιο και φορείς του».
Από την πλευρά του πάντως ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε στην ΝΕΡΙΤ: «Ο ΟΓΑ ξεκινάει από συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και πετρελαίου που παίρνουν οι αγρότες. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από κανένα γεωργό ή κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα ότι θα πρέπει να συμψηφίζουμε επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, που είναι εθνικά λεφτά με οφειλές στον ΟΓΑ».
Και κατέληξε: «Αυτές τις μέρες γίνεται εκκαθάριση ΦΠΑ και πετρελαίου και φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προσδοκούσαμε να εισπράξουμε από τη συγκεκριμένη ρύθμιση - νόμου που έγινε τον Απρίλη θα επαληθευτεί. Έτσι, χάρη στους μεγάλους συμψηφισμούς από τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, πιθανά να μη χρειαστεί να περάσουμε καθόλου στα άλλα μέτρα»
ΠΗΓΗ http://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου