Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Επιτραπέζια παιχνίδια made in Thessaloniki

Δύο νεαρές Θεσσαλονικές έκαναν την.. τρέλα τους επιχείρηση, προσελκύοντας διεθνές ενδιαφέρον από τους φανατικούς των επιτραπέζιων παιχνιδιών

Picture 0 for Επιτραπέζια παιχνίδια made in Thessaloniki
της Έλσας Κυμουρτζή
Επιτραπέζια παιχνίδια, γεννημένα στη Θεσσαλονίκη, δημιουργούν δύο νέες επιχειρηματίες κεντρίζοντας το ενδιαφέρον δεκάδων φανατικών του είδους από όλο τον κόσμο.
Οι λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών Εύη Τσιρογιαννίδου και η Μαρία – Όλγα Ραϊμόντο δημιούργησαν την εταιρεία «Purple Games»
τον Ιούλιο του 2013, βγάζοντας τρεις μήνες μετά στην αγορά το πρώτο δημιούργημά τους, το παιχνίδι «Intrigue City», το οποίο κατάφερε να προσεγγίσει αγοραστές από χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής που έχει προκαλέσει πολύ θετικές εντυπώσεις, καθώς κατάφερε να πουλήσει περίπου 500 παιχνίδια μέσα σε ένα χρόνο, με το 65% του αγοραστικού κοινού να προέρχεται από το εξωτερικό και το 35% από την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πώληση του παιχνιδιού, πριν καν αυτό κυκλοφορήσει επίσημα, έγινε σε έναν Βραζιλιάνο φανατικό των επιτραπέζιων, ενώ κατάστημα στην Ιαπωνία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθειά του.

Οι ιδρύτριες της εταιρείας προσπαθούν να ενισχύσουν τους νέους δημιουργούς της πόλης επιλέγοντας αποκλειστικά συνεργάτες από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το πρώτο παιχνίδι «τυπώθηκε» στο ΚΕΘΕΑ.


«Φτιάξαμε την εταιρεία με δικές μας οικονομίες. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας πέρα από την Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ένα προϊόν αντάξιο με αυτά του εξωτερικού» τόνισε στη Voria.gr η Μαρία – Όλγα Ραϊμόντο.

Οι δύο νέες επιχειρηματίες φυσικά δεν «επαναπαύτηκαν» στην κατασκευή ενός παιχνιδιού. Μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στην αγορά το δεύτερο παιχνίδι τους με όνομα «27th Passenger».
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μυστηρίου που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην παγκόσμια έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών, η οποία διοργανώθηκε στο Έσσεν την προηγούμενη εβδομάδα καταφέρνοντας να αναδειχθεί μέσα στα 40 καλύτερα της διοργάνωσης. «Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσει και 3ο παιχνίδι, ενδεχομένως και 4ο» δήλωσε η κ. Τσιρογιαννίδου.

Το «Intrigue City» στοιχίζει 40 ευρώ και το «27th Passenger» 25 ευρώ με τα μεταφορικά έξοδα πληρωμένα από την εταιρεία. Και τα δύο παιχνίδια έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες όπως ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν μέσω της ιστοσελίδας Purple Games αλλά και από ειδικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου