Ειδικοί επιστήμονες από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία πραγματοποίησαν μια έρευνα που αφορά τα ακτινίδια και η συμβουλή που έδωσαν στον κοινό ήταν να καταναλώνουν μετά το φαγητό ένα ακτινίδιο γιατί αυτό επιταχύνει την διαδικασία της πέψης. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό γίνεται διότι το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε ακτινιδίνη. Η ακτινιδίνη είναι ένα ένζυμο που φάνηκε να διασπά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως για παράδειγμα το κόκκινο κρέας, τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και ο τόνος, πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με τα πεπτικά ένζυμα. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν κόσμο με πεπτικές διαταραχές και να αποκαταστήσουν τις λεγόμενες σόδες, γιατί καταναλώνοντας ένα ακτινίδιο αν μη τι άλλο εκτός από την ομαλότερη πέψη ο οργανισμός μας λαμβάνει επιπλέον βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ακτινίδιο λοιπόν και προτιμάτε Ελληνικό ακτι9νίδιο και σαν ένα καλύτερο χωνευτικό φρούτο εν συγκρίσει με πλείστα άλλα φρούτα!
http://kontastousagrotes.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου