Σε περίπτωση που οι γονείς μένουν σε πόλη χωρίς ακαδημαϊκό ίδρυμα, το αίτημα μετεγγραφής θα πραγματοποιείται αλλά δε θα ισχύει για τα Ιδρύματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά
Μετεγγραφή θα μπορεί να πάρει ο πρωτοετής φοιτητής μόνο σε πόλη όπου έχουν σπίτι οι γονείς του ή τα αδέρφια του ξεκαθάρισε ο υπουργός ΠαιδείαςΑνδρέας Λοβέρδος.
Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που οι γονείς μένουν σε πόλη
χωρίς ακαδημαϊκό ίδρυμα και επομένως αναζητάται μια κοντινή πόλη, το αίτημα μετεγγραφής θα πραγματοποιείται αλλά δε θα ισχύει για τα Ιδρύματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά.
«Μπορεί να μένεις μαζί με τους γονείς σου στη Λάρισα, να περάσεις στην Ηγουμενίτσα και να θέλεις να πάρεις μετεγγραφή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα και να την πάρεις. Το σημερινό σύστημα είναι παράλογο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον Σκάι.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε χθες τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ότι θα υπάρξουν ενδεχόμενες αλλαγές στον νόμο για τις μετεγγραφές, εάν διαπιστωθούν προβλήματα κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του και αφού ζητηθεί η γνώμη της Αρχής της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Σημειώνεται ότι το σύστημα για τις αιτήσεις των μετεγγραφών αναμένεται να ανοίξει στις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το τέλος της διορίας που έχει δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο. Δικαίωμα μετεγγραφής έχουν τρίτεκνοι, πολύτεκνοι όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες αλλά και όσοι πληρούν μια σειρά από κοινωνικά κριτήρια.
Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 20.000, αριθμός που αποτελεί το ένα τέταρτο του συνόλου των επιτυχόντων. Στους δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται πάντως όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου