Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η περιουσία που δήλωσε ο Αβραμόπουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα περιουσιακά τους στοιχεία κλήθηκαν να δηλώσουν οι υποψήφιοι κοινοτικοί επίτροποι, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν ξεκινήσει από σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία των ακροάσεών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η δήλωση γίνεται προκειμένου οι επίτροποι να ελεγχθούν. Ετσι κλήθηκαν να αναφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση συμφερόντων με το ρόλο τους στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Αν και οι σχετικοί κανόνες έγιναν πιο αυστηροί το 2011, ο κώδικας συμπεριφοράς της Επιτροπής έχει ακόμη αρκετές ασάφειες, καθώς δεν διευκρινίζεται τι συνιστά σύγκρουση συμφερόντων, ούτε πόσο λεπτομερώς πρέπει να δηλώνονται τα περιουσιακά στοιχεία.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένας από τους επτά επιτρόπους που δήλωσαν ακίνητη περιουσία, αλλά όχι μετοχές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, κατέχει:
 
  • το 50% ακινήτου συνολικής έκτασης 3.414 τετραγωνικών μέτρων στην Αμαλιάδα
  • το 50% ακινήτου συνολικής έκτασης 1.260 τετραγωνικών μέτρων στην Αμαλιάδα
  • η σύζυγός του κατέχει το 25% ακινήτου συνολικής έκτασης 2.895 τετραγωνικών μέτρων στη Εύβοια
  • η σύζυγός του κατέχει το 50% ακινήτου συνολικής έκτασης 8.990 τετραγωνικών μέτρων στη Λευκάδα
Ακόμη δήλωσε πως η σύζυγός, Βίβιαν, του μετέχει σε εταιρεία κατέχοντας το 80% του κεφαλαίου του, με ονομαστική αξία 8.000 ευρώ, ενώ η μητέρα της κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό. Πρόκειται για εταιρεία πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου, που ιδρύθηκε το 2010 και η κ. Αβραμοπούλου είναι η διευθύντρια και νόμιμη εκρόσωπός της. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 150.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2013.

Οι άλλοι έξι που δήλωσαν μόνο ακίνητη περιουσία είναι οι: Αλένκα Μπράτουσεκ, Μάρος Σέβκοβιτς, Πιερ Μοσκοβισί, Φιλ Χόγκαν, Κορίνα Κρέτου και Μάργκρετ Βεστάγκερ. Αλλοι έξι δεν δήλωσαν ούτε μετοχές, ούτε ακίνητη περιουσία. Πρόκειται για τους Φεντερίκα Μογκερίνι, Φρανς Τίμερμανς, Σεσίλια Μάλστρομ, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, Βέρα Γιούροβα και Τίμπορ Νάβρακσικς.

Η σχετική δήλωση δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουν μετοχές ή ακίνητα, αλλά ότι κρίνουν ότι κανένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν είναι ικανό να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε μετοχές αξίας 170.766 δολαρίων και 117.319 ευρώ, αλλά καμία ακίνητη περιουσία. Οι υπόλοιποι δώδεκα επίτροποι δήλωσαν και μετοχές και ακίνητη περιουσία. Ο Τζόναθαν Χιλ δεν δήλωσε επίσημα ούτε μετοχές ούτε ακίνητα, αλλά έδωσε σχετικές εξηγήσεις γιατί δεν είχε υποχρέωση να προχωρήσει στη σχετική δήλωση.


πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου