Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκεφαλίζοντας την Ενημέρωση


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Εμπεδώνουμε σε ατέρμονες επαναλήψεις μια σειρά αποκεφαλισμών, προχωράμε με συνέπεια στους βομβαρδισμούς αμάχων και στις εικόνες βιβλικής καταστροφής, για να περάσουμε στο chef-d’oevre της βραδιάς, που είναι οι ομαδικές εκτελέσεις... Όλα είναι τόσο αποτρόπαια, που γίνονται απρόβλεπτα οικεία

Η τελευταία μόδα που κατακλύζει τα δελτία ειδήσεων είναι
οι αποκεφαλισμοί και οι ομαδικές εκτελέσεις συνανθρώπων μας από τους λεγόμενους τζιχαντιστές. Σε κάθε δελτίο ειδήσεων που σέβεται τον εαυτό του, αυτές οι αποτροπιαστικές εικόνες της απόλυτης κτηνωδίας επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά προς χάρη και τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

Σε όλες τις εκδοχές της καθημερινότητάς μας ζούμε έναν συνεχή εκπεσμό. Η ευτέλεια έγινε αυτοσκοπός, αρκεί να βγάλουμε από αυτήν ένα μικρό κέρδος σε χρήμα, σε είδος, σε δόξα, σε τηλεθέαση. Το αποτρόπαιο και ταυτόχρονα το σκανδαλωδώς χυδαίο μάς πλασάρεται σε καθημερινή βάση ως... «το δικαίωμά μας στην ενημέρωση». Έτσι, ξεκινάμε με τους αβάσταχτους φόρους μονίμως σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων και αδυνάτων, εμπεδώνουμε σε ατέρμονες επαναλήψεις μια σειρά αποκεφαλισμών, προχωράμε με συνέπεια στους βομβαρδισμούς αμάχων και στις εικόνες βιβλικής καταστροφής, για να περάσουμε στο chef-d’oevre της βραδιάς, που είναι οι ομαδικές εκτελέσεις...

Όλα είναι τόσο αποτρόπαια, που γίνονται απρόβλεπτα οικεία. Έτσι, καθώς είμαστε αραγμένοι στους αναπαυτικούς μας καναπέδες και τις ορθοπεδικές μας πολυθρόνες, απολαμβάνοντας το ποτό μας ή ένα πρόχειρο φαγητό και με την προοπτική μιας ευχάριστης νυχτερινής εξόδου στη συνέχεια, παρακολουθούμε με κριτικό ενδιαφέρον τις τελευταίες μαζικές εκτελέσεις των τζιχαντιστών αγωνιστών:

Κάποιους να σκάβουν έναν ομαδικό τάφο μπροστά σε μια μακριά σειρά γονατισμένων και δεμένων πισθάγκωνα ανθρώπων, οι οποίοι φιλάνθρωπα τους ενημερώνουν στο όνομα μιας ευγενικής ιδέας ότι αυτός είναι ο τάφος τους. Πάνω από τα κεφάλια τους με τα όπλα στα χέρια στέκουν λαμπροί αγωνιστές της ελευθερίας κραδαίνοντας τα ρεβόλβερ στον αέρα, λέγοντας στους άπιστους – γιατί πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα πεθαίνουν από έλλειψη πίστης – ότι θα τους φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι γιατί δεν ήταν αρκούντως πιστοί.

Η εμπεριστατωμένη ενημέρωση αιφνιδίως θα δώσει τη σκυτάλη στις απαστράπτουσες θεματολογίες που συγκινούν εξίσου το φιλοθεάμον κοινό, που παρακολουθεί με αδηφάγο ενδιαφέρον τις καλλιτεχνικές επιδόσεις των οπισθίων της Τζένιφερ Λόπεζ, τα υπερβολικά τυπογραφικά στοιχεία του γαμήλιου προσκλητηρίου του Τζορτζ Κλούνεϊ και το ντεκολτέ της κυρίας Καρντάσιαν, που αυξήθηκε εντυπωσιακά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
ΠΗΓΗ http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου