Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ημαθία: Είχε σπίτι του αρχαιολογικό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Αρχαιολογικό θησαυρό αποτελούμενο από νομίσματα και κοσμήματα διαφόρων εποχών έκρυβε στο σπίτι του σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας ένας 72χρονος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επιπλέον σημαντικός οπλισμός, αποτελούμενος από πιστόλια, περίστροφα, κυνηγητικές καραμπίνες.

Ο 72χρονος, που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για αρχαιοκαπηλία, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράνομη οπλοκατοχή και υπεξαίρεση.
Σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 χάλκινα και ασημένια νομίσματα της ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, όπως επίσης πλήθος χάλκινων και λίθινων κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλι, σταυρός) βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 1.061 χάλκινα νομίσματα και 30 ακόμη ασημένια νομίσματα, που στην συντριπτική πλειονότητά τους ανήκουν στην ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική εποχή.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου