Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΜΈΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑ ΣΤΟ ΑΙΓΊΝΙΟ…ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ

30ΣΕΠ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Εξαιτίας των διοδίων παρατηρήσαμε αύξηση στο πέρασμα από μεγάλα φορτηγά μέσω Αιγινίου..Η κίνηση αυτή είναι επικίνδυνη για όλους μας, αλλά ειδικά για τα μικρά παιδιά που αναγκάζονται να περάσουν τον κεντρικό δρόμο για να πάνε στα σχολεία τους ή στα φροντιστήρια τους..
Για την ασφάλεια όλων μας κάτι θα πρέπει να γίνει ….
Προτείνω σε πρώτη φάση
  • Να θέσουμε σε λειτουργία τα φανάρια που βρίσκονται λίγο πριν την κεντρική πλατεία, όπου έτσι και αλλιώς η διασταύρωση είναι ήδη επικίνδυνη ως έχει, λόγω του σούπερ μάρκετ στην γωνία.
  • Την τοποθέτηση ενός ακόμη φαναριού στο ύψος του γηπέδου
  • Την τοποθέτηση κυκλικούς κόμβους ( όπως έκαναν στην Κατερίνη ) στην διασταύρωση για το γήπεδο και στην διασταύρωση στο 66 αντί για το φανάρι.
  • Μικρές αερογέφυρες για πεζούς σε κάποια κρίσιμα σημεία…
  • Κατασκευή ενός λειτουργικός περιφερειακός δρόμος.
  • Κατασκευή πάρκινγκ κατά μήκους του κεντρικού δρόμου
Αφού φροντίσουμε την ασφάλεια μας, ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μετατρέψουμε αυτήν την αυξημένη κίνηση σε κάτι θετικό…
Οι οδηγοί φορτηγών χρειάζονται ξεκούραση και αντί να σταματήσουν στο μικρό πάρκινγκ κοντά στο αεροπλάνο όπου δεν υπάρχει τίποτα ( ούτε μαγαζιά ούτε τουαλέτες ) παρά μόνο μια καντίνα ή να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου μέσα στο χωριό εμποδίζοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία, θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε σε άνετα πάρκινγκ κάποιους χώρους κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Αιγινίου ( κοντά στο γήπεδο, κάπου κεντρικά και κοντά στο φανάρι πριν βγούμε από το Αιγίνιο προς Αλεξάνδρεια ), δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν έναν καφέ, μία τυρόπιτα, ένα γεύμα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις..
Τουλάχιστον έτσι δεν θα σταματήσουν την νταλίκα τους στο δρόμο αναγκάζοντας τους άλλους οδηγούς να κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις.
Είναι και αυτός ένας τρόπος να τους δώσουμε κίνητρο να κόψουν ταχύτητα μέσα στο χωριό και ίσως να πάρουν μια ανάσα ζωής οι τοπικοί επαγγελματίες και με τη σειρά της η τοπική κοινωνία..
ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου