Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

"Κινηματογραφικό" αφιέρωμα του BBC στον Βασίλη Παλαιοκώστα (ΦΩΤΟ) Το βρετανικό δίκτυο τον αποκαλεί "Ελληνα Ρομπέν των Φτωχών"

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα παρουσιάζει το BBC με εξώφυλλο που θυμίζει ταινία και τίτλο «Ο ασύλληπτος».  Στο επτασέλιδο αυτό αφιέρωμα το  BBCMagazine αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:  «Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας».  
Εν συνεχεία οι συντάκτες του αφιερώματος αναφέρονται  στην πορεία και τις αποδράσεις του Παλαιοκώστα που τον έκαναν «Ρομπέν των Φτωχών» ενώ σημειώνουν ότι διαφέρει από άλλους διάσημους ληστές, όπως ο Νέντ Κέλλι ή Billy the Kid - μην έχοντας δηλαδή τραυματίσει κανέναν κατά τη διάρκεια της εγκληματικής του δράση.  
  Ένας από τους πρώην συγκρατουμένους του, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, θυμάται: «Οι εγκληματίες κλέβουν πορτοφόλια από ηλικιωμένες. Ο Βασίλης ήταν σε άλλο επίπεδο: είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ληστής και ένας ήρωας».   «Αλλά όπως και ο πραγματικός Ρομπέν των Δασών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές που «βασανίζει». Τον παρουσιάζουν ως βίαιο τρομοκράτη και οι Έλληνες δημοσιογράφοι όλως περιέργως αποφεύγουν να μιλήσουν για την απίστευτη ιστορία του», επισημαίνουν οι συντάκτες του βρετανικού δικτύου.  
BBC: Παλαιοκώστας, ο «άπιαστος» - Μία ιστορία σαν κινηματογραφική ταινία
Μευταξύ άλλων το BBC δημοσιεύει και «βιογραφικό» του Παλαιοκώστα σημειώνοντας  σε κάποιο σημείο: «Από το παράθυρο του εργοστασίου ο Βασίλης έβλεπε την ελληνική οικονομία να «φουσκώνει» και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι, όταν η χώρα πλησίαζε στην ένταξη στην ΕΕ.   Ένα απόγευμα, έφυγε από το τυροκομείο και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Βασίλης υπέστη καπιταλιστική εκμετάλλευση από το αφεντικό του, δουλεύοντας ως σκλάβος στο εργοστάσιο. Και έτσι στράφηκε εναντίον αυτών των αφεντικών».   «Ο Βασίλης ήταν ένας ευγενικός κλέφτης, μέχρι που γνώρισε τον Κώστα Σαμαρά, τον «Καλλιτέχνη», λέει στο δίκτυο ο αστυνομικός Δημήτριος Γραβάνης. Ο Γραβάνης καταλήγει λέγοντας στους συντάκτες του BBC: «Δεν θα σταματήσω ποτέ να ψάχνω για τον Βασίλη. Δεν με νοιάζει αν θα χτυπήσει ξανά, αλλά το πότε», δηλώνει.   Πέντε χρόνια μετά από την δραματική απόδραση ο Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος καταλήγει το BBC. «Ο Τύπος πρόσφατα άρχισε να τον αποκαλεί «Φαντομά», ενώ οι ντόπιοι τον φωνάζουν «Βασιλιά των βουνών», σημειώνει.
ΠΗΓΗ http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου