Ιάπωνες ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν ποιο φρούτο έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ισχύ και το χρυσό μετάλλιο έλαβε το ακτινίδιο. Το φρούτο αυτό «νίκησε» πορτοκάλια, μήλα, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα στην μάχη των πολυφαινολών αφού απεδείχθη ότι προσφέρει στον οργανισμό μας τα υψηλότερα επίπεδα.
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου στο Τόκιο οι οποίοι μελέτησαν εθελοντές που δέχτηκαν να τρώνε 3 ακτινίδια ημερησίως. Στην συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό τους και διαπίστωσαν ότι το ακτινίδιο είναι το πιο πλούσιο σε τέτοιες ουσίες φρούτο.
Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες που βρίσκονται κάτω από την φλούδα του φυτού και συμβάλλουν στην άμυνά του απέναντι στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές λειτουργούν προστατευτικά και στον άνθρωπο, προάγοντας την καλή κατάσταση της υγείας και παρατείνοντας τον μέσο όρο ζωής. Αναστέλλουν ή περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με την δημιουργία αθηρωματικών πλακών. Η τελική επιλογή βεβαίως ανήκει σε εσάς!
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου στο Τόκιο οι οποίοι μελέτησαν εθελοντές που δέχτηκαν να τρώνε 3 ακτινίδια ημερησίως. Στην συνέχεια οι ερευνητές μετρούσαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό τους και διαπίστωσαν ότι το ακτινίδιο είναι το πιο πλούσιο σε τέτοιες ουσίες φρούτο.
Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες που βρίσκονται κάτω από την φλούδα του φυτού και συμβάλλουν στην άμυνά του απέναντι στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές λειτουργούν προστατευτικά και στον άνθρωπο, προάγοντας την καλή κατάσταση της υγείας και παρατείνοντας τον μέσο όρο ζωής. Αναστέλλουν ή περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με την δημιουργία αθηρωματικών πλακών. Η τελική επιλογή βεβαίως ανήκει σε εσάς!
http://kontastousagrotes.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου