Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Και βέβαια "παγωτό" ο "Μπάμπις"




Θυμάμαι πρίν απο λίγα χρόνια είχα παρακολουθήσει εδώ και στο εξωτερικό σεμινάρια προπονητών του Άγιαξ για την προπόνηση και τη διαχείριση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομών στην Ελλάδα.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος δουλειάς τους, η ηρεμία και ο προγραμματισμός τους σε όλα και η συμπεριφορά τους σαν προπονητές και άνθρωποι απέναντι στα μικρά παιδιά...

Είχα την τιμή να γνωρίσω και τον τεράστιο κύριο της φωτογραφίας
Τον Άρνολντ Μιούρεν που είναι πρωταθλητής Ευρώπης με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας και πρώην μέσος των 'Αγιαξ, Τβέντε, Ίπσουϊτς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον ένας απο τους υπεύθυνους σκάουτερς της Ολλανδικής ομάδας σε όλο τον κόσμο.
Σε μια κουβέντα που είχαμε, μου είπε κάτι το οποίο βλέπω απο τότε στη χώρα μας συχνά και γελάω. Ναι δε σας το κρύβω ότι απο εκείνη την ημέρα που γνώρισα και μίλησα με αυτόν τον ιστορικά ποδοσφαιρικό γίγαντα, γελάω με κάποιες συμπεριφορές στα παιδικά πρωταθλήματα.
Μου είχε πεί λοιπόν "τραυματίζοντας" λίγο το ονοματάκι μου:
<<Μπάμπις, εσείς εδώ στην Ελλάδα κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Βάζετε τα παιδιά σαν να είναι πίτ-μπουλ μέσα στο γήπεδο και με φωνές (και βρισιές πολλές φορές) τα παρακινείτε και τα παροτρύνεται να κερδίσουν τον αντίπαλο.
Τα παιδιά είναι παιδιά Μπάμπις. Πρέπει να παίζουν. Να διασκεδάζουν. Και πρέπει να ξέρουν οι προπονητές τους να τα διδάσκουν μέσα απο το παιχνίδι για να μην χάνουν ποτέ το ενδιαφέρον τους.
Εσείς ζητάτε τη νίκη απο τα τμήματα υποδομής.
Εμείς ζητάμε την σωστή εκπαίδευση και την παραγωγή παικτών.
Και μέσα απο αυτή τη διαδικασία, παίρνουμε μέσα στο χρόνο και τη νίκη.
Η σωστή και καλή ακαδημία δεν είναι αυτή που παίρνει νικηφόρα αποτελέσματα στους αγώνες αλλά αυτή που εκπαιδεύει σωστά και βγάζει μεγάλους ποδοσφαιριστές....>>
Και βέβαια "παγωτό" ο "Μπάμπις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου