Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταδίκη Γούμενου για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος για οφειλές ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, που βεβαιώθηκαν στην ΠΑΕ την χρονική περίοδο 2001-2006

Picture 0 for Καταδίκη Γούμενου για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
του Μάρκου Γεωργίου
Ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για οφειλές ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, που βεβαιώθηκαν στην ΠΑΕ την χρονική περίοδο 2001-2006, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Την ενοχή του με ελαφρυντικό πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας. Επιπλέον, το Εφετείο αποφάσισε την επιστροφή της χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ που είχε καταβάλει ο κατηγορούμενος για να έχει η έφεση του ανασταλτικό αποτέλεσμα, μετά την πρωτοβάθμια ποινή των 5 χρόνων, με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Στην απολογία του ο Γιάννης Γούμενος είπε ήταν επί 2,5 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ότι πήρε πάνω του τα χρέη ενώ προσπάθησε να υπαχθεί η ΠΑΕ στο νόμο Ορφανού για τη μείωση των προσαυξήσεων και τη ρύθμιση των οφειλών. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για το σβήσιμο των προσαυξήσεων, που προσκρούει στις επιταγές της τρόικας. «Ο Σαββίδης πλήρωσε 22 εκατ. ευρώ. Δεν είχα πρόθεση. Παραιτήθηκα λόγω της πίεσης από την εξέδρα», ανέφερε. 
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου