Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ξέπλυμα χρήματος με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ

Το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου

Picture 0 for Ξέπλυμα χρήματος με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ
Τεράστια απάτη με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ ανακάλυψαν οι ελεγκτές τηςΕπιτροπής Εποπτείας του Ελέγχου Παιγνίων, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν με την ΟΠΑΠ.
Ο Οργανισμός χορήγησε το 2013 σε 386 φορολογούμενους βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Η κάθε μια βεβαίωση κερδών περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.


Ουσιαστικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ένας φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα CD) στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ, για έλεγχο. Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.
ΠΗΓΗ http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου